Problem 1:

Option 1: Tania wants to buy herself a toy car. She has saved $8 and her sister has promised her $2. She earns $2 pocket money a week. The car she wants is $

20

$8+$2 =$10 so five weeks to get $10 more because she gets pocket money every week

$8+$2=$10

$2x$5 a week =$10

$10 + $10=$20✔

Option 2: Tania wants to buy herself a car. She has saved $100 and her dad has promised her $60. She earns $20 a week. The car she wants is $300

$100+$60=$160 ✔

$20 a week she needs to wait 7 more weeks to earn $140

Option 3.Tania wants to buy herself a car. She has saved $100 and her dad has promised her $650. She earns $86 a week. The car she wants is $3500.

$160 + $140=$750

$750+270=$1020

Problem 2:

Option 1: Mrs Tofa went to dinner last night with her friends. It is $5 per person at Genghis Khan. If there were four of them, how much did they pay together? $5 = 1 person

So $5x4 person = $20

Option 2. Mrs Tofa went to dinner last night with her friends. It is $26 per person at Genghis Khan. If there were four of them, how much did they pay together? $104 ✔

Option 3.Mrs Tofa went to dinner last night with her friends. It is $26.90 per person at Genghis Khan. If there were four of them, how much did they pay together?$107.60 ✔

- 22 X 5 = 110 ✔
- 132 X 43 = 5676 ✔
- 34.9 + 32 = 66.9 ✔
- 6 x 7 = 42 ✔
- 13 X 8 = 104 ✔
- 12.5 + 7.1 = 19.6 ✔
- 23 - 21 = 2 ✔
- 843 - what is the value of 4 in this number? 4 tens (40) ✔
- How many in a baker’s dozen? 13 ✔
- How many weeks in a year? 52 weeks ✔
- How many weeks in a leap year? 52.2 weeks 366 days ✔
- How many minutes in 4 hours? 240 ✔